bkk

 

A Berettyó Kártya 2019 áprilistól alkalmassá vált a települési támogatások kezelésére is, melyek eddig papír alapon működtek. Ezzel a funkcióval az országban elsőként, eddig egyedülállóan digitalizálja a szociális ellátórendszer egy részét.

A kártya pontokkal feltölthető, me­lyeket a kártyabirtokosok az arra kijelölt üzletekben "költhetnek" el. A tá­mogatások felhasználásában nincs változás, csupán a papír utalványokat a kár­tyára töltött „elektronikus utalvány” váltja fel. A forinttal egyenértékű pontok élelmiszer, gyógyszer, tanszer, tüzelő vásárlás céljára használhatóak fel. A kártyát szociális ellátás igénylése esetén az önkormányzat ingyenesen biztosítja a kérelmező részére, fizetőeszközként való hasz­nálata a bankkártyákhoz hasonló. Azokban az esetekben, amikor a kártya használat nem egyeztethető össze a támogatás céljával, természetesen megmarad a készpénz kifizetés lehetősége is. A 2017. szeptember 1-jén bevezetett Berettyó Kártya egy intelligens, NFC chippel is ellátott, több funkció lehetőségét magában hordozó, névre szóló kártya, amely a Magyar Kedvezményhálózat +Discount Közösségi Kedvezménykártya család tagja. A Berettyó Kártya tulajdonosai azonnali vásárlási kedvezményeket tudnak igénybe venni a Magyar Kedvezményhálózattal szerződött kártya elfogadóhelyeken (jelenleg országosan több mint 1500 üzletben) köztük Debrecenben is a FŐNIX Kártya elfogadóhelyeken is, valamint számos kulturális rendezvényre kedvezményes belépőjegyeket is vásárolhatnak.

Az új utalási mód a hivatalt mentesíti az utalványok kézi kitöltésének terhétől, illetve az ügyfelek számára is egy kényelmes megoldás a támogatáshoz való hozzájutáshoz és annak felhasználásához. A vásárlás menete annyiban változik, hogy már nem kell a papír alapú utalványokat bevinni az üzletbe, csak a Berettyó Kártyát. Ezek után már nem kell arra oda figyelni, hogy csak az utálvány címleteinek megfelelő összeg vásárolható le. A vásárlás végösszege eltérhet a kapott összegtől, hiszen az okos eszköz segítségével bármekkora (a felhasználható kereten belül) összeg levonható. Az elfogadóghelyekemműködik egy olyan okos eszközl, mellyel a kártya elektronikus egyenlege lekérdezhető. Az üzletben a vevő kérésére tájékoztatást tudnak nyújtani az aktuális egyenlegről is. Amennyiben a vásárló kiválasztotta a megvásárolni kívánt terméke(ke)t, az eladó az okos eszközön keresztül levonja a fizetendő összeget (pontot) a kártyáról. A vásárlás végén az eladó tájékoztatja a vásárlót az éppen aktuális egyenlegéről, hiszen ő a vásárlás végén látni fogja ezt. A kapott összeget csak és kizárólag a határozatban leírtakra lehet fordítani. Tehát például, aki élelmiszer vásárlására kapja meg elektonikus utalványát, kizárólagosan az arra kijelölt élelmiszerüzletekben költheti el "pontjait".

Szociális elfogadóhelyek listája:

Gyógyszertárak:

BOGIZ BT (Szent Márton Patika) / 4100 Berettyóújfalu, Szentmárton tér 4. sz.

ELIXIRIUM GYÓGYSZERTÁR BT / 4100 Berettyóújfalu, Bajcsy Zs. út 3-5. sz.

IBOLYA GYÓGYSZERTÁR / 4100 Berettyóújfalu, Kossuth u. 4. sz.

BERETTYÓ PATIKA / 4100 Berettyóújfalu Orbán Balázs tér 1

 

Élelmiszer üzletek:

BERETTYÓTEJ KFT / 4100 Berettyóújfalu, Vágóhíd u. 2/a

BOCSKAI ABC / 4100 Berettyóújfalu, Bocskai u. 54. sz.

MOROTVA ABC / 4100 Berettyóújfalu, Nadányi u. 1. sz.

SZŰCS FERENCNÉ / 4100 Berettyóújfalu, Rákóczi u. 69/a. sz.

Ági ABC” üzlet / 4100 Berettyóújfalu, Puskin u. 60.

MARA 69 Kft. / 4100 Berettyóújfalu, Piac tér 22.

DEÁK HÚSBOLT / 4100 Berettyóújfalu, Kossuth u. 56.

"Kedvenc" HÚSBOLT / 4100 Berettyóújfalu, Népliget u. Piac 35. pavilon

Göcs Imre Húsbolt / 4100 Berettyóújfalu Tardy u. (EON székházzal szemben)

 

 

Papír-írószer üzletek:

WINKLER FERENCNÉ papír-írószer üzlet / 4100 Berettyóújfalu, Puskin u. 20. sz.

TÖRÖKNÉ ÉKES MÁRIA papír-írószer / 4100 Berettyóújfalu, Kossuth utca 39.

CERKA papír-írószer üzlet / 4100 Berettyóújfalu, Dózsa Gy. u. 8-10.

 

Tüzelőanyag:

KER-FU 2000 Kft. / 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 70

BERETTYÓ TÜZÉP / 4100 Berettyóújfalu, Berettyólápos gátsor 7

 

Az innovatív szociális segélyezést bemutató videónk ide kattintva megtekinthető